Tarinaa ja taustaa

Osuuskunta Elämän värit on viiden naisen yritys, joka on toiminut vuodesta 2000 lähtien Hankasalmella.

Tarinatyynyt 2000 Osuuskunta Elämän värit on perustettu vuonna 2000 Hankasalmella. Perustajajäseniä oli kahdeksan, heistä viisi oli maitotilan emäntiä, kaksi maatilalla työskenteleviä perheenjäseniä ja lisäksi ryhmään kuului tekstiilitaiteilija Suvi Ylinen.

Elämän värit syntyi perustajiensa läheisimpien olentojen - kotieläinten - kuvien ympärille. Tämä maahenkinen tuotevalikoima kasvoi nopeasti käsittämään kaikenlaisia kodin sisustustekstiilejä. Niinpä esimerkiksi tyynyliinoissa, pannulapuissa, leivinliinoissa, leipäpusseissa, pyyhkeissä ja tarjottimissa leikkisän hyväntuuliset kotieläimet vaeltelivat kesäisellä kukkaniityllä. Runsas värikkyys oli myös ominaista tuotteille. Tästä juontuu osuuskunnan nimi Elämän värit. Jokaiseen kuvaan liittyi lyhyt, kansanomainen teksti, joka vei ajatukset sadun maailmaan. Elämän väreillä oli missio luoda positiivista henkeä ja iloa koteihin pikkuesineillä.

Ajan myötä ryhmästä on jäänyt neljä henkilöä pois ja yksi uusi on tullut mukaan. Myös suunnittelijat ovat vaihtuneet.

2010 Vuoden 2010 aikana luotiin kaksi uutta mallistoa.

Geenimallisto Lasten malliston nimi on Geeni, ja sen ”juju” on lasta kuvaavista adjektiiveista luotu kuosi. Sen tuotevalikoimaan kuuluu vauvaharso, vauvan pussilakana ja tyynyliina, pikkulapsen esiliina ja muotoiltu huivi, kilpi ja miekka, päiväkerho- ja pelikassi. Malliston suunnittelijat olivat graafinen suunnittelija Nina Huisman ja vaatesuunnittelija Minni Vierola.

Tipula Vuonna 2010 alkoi myös yhteistyömme hankasalmelaisen kuvataiteilija Kaisi Koivumäen kanssa. Kaisin kuosit saavat innoituksensa luonnosta, mistä kertovat kuosien nimet Aamu, Daaliaperho, Keto, Keto romantica, Nono ja Tipula. Kaisi-malliston tuotteet ovat keittiötuotteita, sisustustyynyliinoja ja nukkumatyynyliinoja.

2014 Taidekäsityöläinen Heidi Wikström on suunnittelijamme vuodesta 2014 lähtien. Koivikko Hän on ollut toki osuuskunnan tuotekehitysvastaavana vuodesta 2001. Heidi piirtää kuosinsa käsin. Kuosit ovat lähikuvia suomalaisesta metsästä. Kuosinimiä ovat Käpylehmä, Koivikko, Tuuli, Ohdake, Kranssi ja Paratiisilinnut. Näillä kuoseilla tehdään keittiötuotteita, saunatuotteita ja kodin erilaisia sisustustuotteita.

Elämän värien tuotteet tehdään alusta alkaen käsityönä Hankasalmella. Suunnitellaan tuote, kuosit, valmistetaan painoseulat, sekoitetaan värit, painetaan käsin ja ommellaan. Kokeillaan ja testataan ja sitten vasta päästään varsinaiseen tuotantoprosessiin. Tuotteiden materiaalina käytetään puuvillaa, pellavaa ja puuvillapellavaa.

Huomionosoitukset ja palkinnot

Elämän värit on saanut matkan varrella seuraavat huomionosoitukset ja palkinnot:


copyright © 2015 - 2017